четвер, 7 грудня 2017 р.

Олена Степанів-Дашкевич – жінка-офіцер українського Січового Стрілецтва

Олена Степанів-Дашкевич –
 жінка-офіцер українського Січового Стрілецтва
На таку тему у Хоросницькій ЗОШ І-ІІ ступенів 07.12.2017р. під керівництвом вчителя історії Мазуркевич С.Л. було проведено годину спілкування.
Метою заходу було ознайомити учнів з біографічними даними учасниці національно-визвольних змагань 1914-1918 рр., видатної українки, громадської і педагогічної діячки, політв’язня мордовських таборів, невтомного борця за українську державність і незалежність, виховувати почуття патріотизму, любові до рідного краю, його історії, гордості за видатних діячів минулого.

Святково прибрана зала, на дошці портрет Олени Степанів-Дашкевич, звучить тиха музика. У такій атмосфері учні одержали знання про хорунжу, першу в історії України жінку-офіцера українського Січового Стрілецтва, вчену, громадську діячку, невтомного борця за українську державність і незалежність, яка з 1949р. по 1956р. каралася в мордовських концтаборах.
Спочатку з вступним словом звернулася до учнів вчитель історії Мазуркевич С.Л., пізніше з короткими повідомленнями виступили учні 9 класу.

Такі уроки сьогодні є дуже актуальними, коли на сході України точаться бойові дії. Спогад про Олену Степанів-Дашкевич викликає в нас почуття свідомості слави минулого, не розгубити традиції, не втратити заповітів предків. Олена Степанів-Дашкевич залишиться для нас вічно живою й вічно молодою! Тож «частіше згадуймо в житті про неї, несім її безсмертя у віки!»

Немає коментарів:

Дописати коментар