вівторок, 6 листопада 2018 р.

Дух героїв, втілених у Чині


6  листопада 2018р. у філії «Хоросницький ЗЗСО І-ІІ ст.» ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» учнями 8-9 кл. було проведено засідання круглого столу «Дух героїв, втілених у Чині».
Мета заходу – ознайомити учнів з історією створення ЗУНР; виховувати почуття патріотизму, національної свідомості; розвивати почуття відповідальності до своїх обов’язків перед державою; об’єктивно оцінювати історичні події.
Із вступним словом перед учнями виступила вчитель історії Мазуркевич С.Л., яка познайомила присутніх з короткою історією ЗУНР.
Учні 8-9 класів розповіли про Миколу Мариновича, який 2 листопада 1918р. відгукнувся на поклик Української Національної Ради і призначається комендантом м.Львова  і начальником штабу українських військ.
Дітей зворушила розповідь про цю людину – патріота, доля якої була надзвичайно складною.
Ще не так давно одна лише згадка про генерала Мариновича була небезпечною. М.Маринович проживав з 1920 по 1944 р.р. між с.Оселя (Селиська) та с.Хоросниця у своєму маєтку. Помер і похоронений на цвинтарі с.Оселя.
1 листопада 2018р. на місці поховання було урочисто відновлено та освячено пам’ятник генералу.
Пізніше діти подивилися короткий фільм про створення ЗУНР.
Захід підготувала і провела вчитель історії Мазуркевич С.Л.
Такий захід вчить нас бути патріотами свого краю, пам’ятати про наших героїв, які воювали не ради слави, а задля свободи свого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар