середа, 30 січня 2019 р.

ОБЕРЕЖНО, КІР!

У зв’язку із поширенням епідемії кору, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 21.12.2018 №2401 «Про введення в дію рішення оперативного штабу МОЗ  України з реагування на ситуацію з порушенням  кору в Україні» серед батьків учнів філії «Хоросницький ЗЗСО І – ІІ ст.»  було проведено роз’яснювальну роботу щодо вакцинації дітей проти кору.
Фельдшер с. Хоросниця  повідомив, що кір надзвичайно заразний, він швидко передається повітряно-крапельним шляхом. Заразитися можна всюди. Спеціального лікування від кору нема. Єдиний захист – вакцинація. А також навів приклад, що порівняно з попередніми роками, захворюваність зросла в 100 разів, є й летальні випадки. Завідуючий ФАПом відповів на запитання батьків і закликав  до вакцинації.




КІР: СМЕРТЕЛЬНО
НЕБЕЗПЕЧНИЙ І ШВИДКИЙ

Кір – надзвичайно заразний, він дуже швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Заразитися можна всюди.

9 із 10 неімунізованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені.


Спеціального лікування від кору нема. Єдиний захист – вакцинація.



У РАЗІ КОНТАКТУ ІЗ ХВОРИМИ САМЕ ВАКЦИНАЦІЯ Є СПОСОБОМ НЕГАЙНОГО ЗАХИСТУ

Такій дитині потрібно якомога швидше ввести дозу вакцини: у перші 3 доби після контакту. Навіть якщо минуло понад 72 години від контакту, все одно варто застосувати КПК якомога  раніше.




МАЙБУТНЄ НАШИХ ДІТЕЙ
У НАШИХ РУКАХ – ЗРОБІТЬ ЩЕПЛЕННЯ, ЗАХИСТІТЬ ЇХ  ВІД
 СМЕРТЕЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Немає коментарів:

Дописати коментар