вівторок, 21 листопада 2017 р.

Революція Гідності. Пам’ять Небесної Сотні

Революція Гідності. Пам’ять Небесної Сотні

У вівторок, 21 листопада 2017 року, учні Хоросницького ЗЗСО під керівництвом вчителів Костецької М.С., Будзин Р.В. та Яртим В.Р. здійснили поїздку до м. Львова, де відвідали Музей визвольної боротьби, Музей-Арсенал та Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.
Метою поїздки було виховувати в учнів патріотизм та любов до рідного краю, формувати національну свідомість, любов до свого народу.
Школярі розпочали екскурсію з відвідин Музею визвольної боротьби, де переглянули виставку «Революція Гідності. Пам’ять Небесної Сотні». Основною метою виставки є збереження пам’яті про події та людей Майдану, нагадування про досвід громадської співпраці та братерства під час тих подій. Виставка поділена на стенди, на кожному із них представлені експонати, що висвітлюють різні періоди Революції. Окрім світлин, на виставці діти побачили елементи захисту, який використовували майданів ці під час протистоянь у столиці, окремо представлений стенд присвячений ролі медиків під час Революції Гідності. Окрім виставки школярі відвідали експозицію Музею. У першому та другому залах висвітлений перший етап боротьби за суверенність українських земель. Світлини, документи, фрагменти зброї, які розкривають історію УСС, УГА. У третьому залі представлені документи і матеріали міжвоєнного періоду. Значна частина присвячена діяльності на теренах Західної України бойових періодів УПА; матеріалам, які розповідають про більшовицькі репресії та вивезення галичан до Сибіру.
Наступним учні відвідали Музей-Арсенал, в якому представлено всі основні види зброї: холодна, метальна, вогнепальна, предмети захисного озброєння. Також, в експозиції Музею-Арсеналу – чимало цікавих зразків захисного озброєння.
Завершилася екскурсія відвіданням Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, де наявні унікальні макети Львова XIIIXV та XVIII століть, завдяки яким учні мали змогу на власні очі побачити місто, якого вже немає.
Дана екскурсія допомогла дітям краще зрозуміти складні і трагічні сторінки нашої історії, ту жертовність кращих синів та дочок нашої нації, які, незважаючи на всі перешкоди, боролися, гинули, але не встали на коліна перед ворогом і здобули Українську Державу. Учні повернулися додому задоволені та в піднесеному настрої.

Немає коментарів:

Дописати коментар