четвер, 26 квітня 2018 р.

Чорнобильський дзвін, печаль і журба, за ким же він б’є? За тим, кого вже нема…

Чорнобильський дзвін, печаль і журба, за ким же він б’є? За тим, кого вже нема…


 26 квітня 1986 року – це трагедія в історії українського народу, яка зачепила інтереси сотень тисяч людей, заставила задуматись багатьох політиків, вчених і просто кожного з нас.
Щоб віддати земний уклін і висловити подяку всім тим, хто ризикував своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, повертав до життя землю, опалену радіацією, в Хоросницькому ЗЗСО  І-ІІ ступенів було проведено виховний захід «Чорнобильський дзвін, печаль і журба, за ким же він б’є? За тим, кого вже нема…». Захід підготувала та провела вчитель математики і фізики Васьків Л.П. Участь в ньому взяли учні    7-9 класів.
Мета заходу – сформувати в учнів уявлення про масштабність катастрофи на ЧАЕС; виховувати в дітей почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України, співчуття до людського горя; розбудити в школярів почуття відповідальності перед наступними поколіннями.
На фоні відлуння дзвонів учні розкривали масштаби катастрофи на ЧАЕС та декламували вірші про цю трагедію.
Під час заходу прозвучали такі пісні: «Молитва за Україну», «Чорнобиль», «Реквієм» Моцарта.
Також усі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Завершився виховний захід піснею «Господи, помилуй нас» (сл. і муз. Т.Петриненка), що символізує гімн життю на планеті Земля.

Немає коментарів:

Дописати коментар