четвер, 17 травня 2018 р.

Вишивка – святиня і скарб народу


Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого українського одягу.
Саме в цей день в Хоросницькому ЗЗСО І-ІІ ступенів відбувся виховний захід «Вишивка – святиня і скарб народу», який підготувала і провела класовод 1,3 класів Пацула С.С. На святі були присутні батьки, дідусі та бабусі учнів, гості.
Мета заходу: розповісти учням про один із видів декоративно-прикладного мистецтва – вишивання, пробуджувати в них інтерес до заняття цим видом мистецтва; продовжувати знайомити дітей з обрядами та традиціями українського народу.
Розпочався захід вступним словом педагога-організатора            Щеплотської В.І., яка розповіла всім присутнім про історію виникнення свята вишиванки та наголосила на важливості його відзначення у житті нашої держави.
Ведучі (Бодак Т. та Зав’ялова Г., учениці 5 класу) подавали цікаві факти про українську вишивку і вишивання як національну традицію нашого народу, а учні 1 і 3 класів декламували вірші на цю тему.
Під час виховного заходу прозвучали такі пісні: «Мамина сорочка», «Як у нас на Україні» (виконали учні 1 і 3 класів), «Вишиванка – моя Україна» (учні 5 класу), а також «Пісня про рушник» і «Вишиваночка» (учні 7 класу). Разом з дітьми пісні співали всі присутні.
Завершився виховний захід «Вишивка – святиня і скарб народу» відвіданням кімнати-музею Української вишивки на запрошення завідуючої бібліотеки О.Рабій.



Немає коментарів:

Дописати коментар